Kaj je UVC razkuževanje?

UVC dezinfekcija je uporaba ultravijolične svetlobe za uničevanje mikroorganizmov (bakterij, virusov in gliv, plesni,…). Učinek UVC svetlobe za razkuževanje je znan in proučevan že več kot 100 let.

Kako deluje UVC dezinfekcija?

UVC svetloba deluje na krajši valovni dolžini kot vsa vidna svetloba. Valovna dolžina UVC lahko prodre v viruse, bakterije in druge mikroorganizme in povzroči fizično uničenje delcev DNK. Z uničenjem teh delcev se ne morejo več razmnoževati

Kako učinkovita je UV dezinfekcija?

UVC dezinfekcija je izjemno učinkovita. Razkuževanje z uvClean™ doseže 99,99% uničenje škodljivih mikroorganizmov, ki se uničijo na površinah,zraku v manj kot parih minutah, kar je 10x do 1000x boljše od obstoječih postopkov.

Je UVC dezinfekcija učinkovita proti “super bakterijam”?

Ker UVC svetloba povzroča fizično uničenje celic, je enako učinkovita tudi proti bakterijam odpornih na antibiotike, odpornim sevom bakterij, znanim kot “super mikrobi”

Je UVC dezinfekcija varna?

Ultravijolična svetloba se že vrsto let uporablja za razkuževanje, zato vemo, da je UVC sevanje z ustreznimi previdnostnimi ukrepi varno za razkuževanje.

Ali je UVC dezinfekcija namenjena samo površinam?

UVC dezinfekcijo lahko uporabimo za razkuževanje površin, tekočin in najbolj pomembno- zraka. Pravzaprav je UVC svetloba eden izmed najbolj priljubljenih nekemičnih načinov varne dezinfekcije vodnih virov, saj v vodi ne pušča nobenih kemičnih elementov. Zaradi svoje vsestranskosti se razkuževanje z UVC svetlobo uporablja v bolnišnicah, kmetijstvu, farmaciji in mnogih drugih okoljih.