Uporaba direktnega UV-C sevanja je najučinkovitejši del v procesu dezinfekcije. uvClean dezinfekcijska tehnologija s pomočjo visokozmogljivih ultravijoličnih germicidnih sijalk proizvaja visoko intenzivno ultravijolično svetlobo z valovno dolžino 254 nm, ki predstavlja idealno valovno dolžino za uničenje mikroorganizmov. Pri delovanju DNK v mikroorganizmu absorbira intenzivno UV-C sevanje, kar poškoduje mikroorganizmov na način, da ti postanejo neškodljivi in se ne morejo več reproducirati. Prav zaradi tega je UV-C tehnologija učinkovita proti večini bakterij, virusov in spor.
Prostori dezinficirani z uvClean tehnologijo pomagajo ohranjati zdravo okolje primerno za kvalitetno delo in bivanje. Z razgradnjo DNK mikroorganizmov omogočimo dodatno zaščito v tveganih okoljih ali območjih, ki jih sicer z ročnimi postopki čiščenja ne moremo zadostno očistiti.
Tako dezinfekcija z UV-C svetlobo bistveno zmanjša okuženost okolja in zaščiti uporabnike prostorov pred škodljivimi virusi in bakterijami.