Glede na raziskave je 50% površin kljub rednim ročnim razkuževanjem še vedno onesnaženih s patogeni (vedno več je organizmov, ki so odporni na več vrst razkužil ).

Večina razkužil vsebuje kemikalije, ki negativno vplivajo na zdravje ljudi in živali ter okolje, zato je priporočena uporaba razkuževanja z UVC sevanjem, ki nima negativnih vplivov na okolje.

Pri učinkovitosti dezinfekcije je najbolj pomembna jakost / doza sevanja in uvClean svetilka 95W je med močnejšimi na trgu – 

Pomembno > uvClean 95W ima eno sijalko, kar pomeni, da je preprosta za prenos (cca.7 kg), uporabo, okretnost in upravljanje, možna je dezinfekcija manjših prostorov ter za shranjevanje ne potrebuje veliko prostora.

Ostale UVC svetilke za doseganje moči 95 W uporabljajo 4 ali več sijalk.

 

Kvaliteto jamčijo komponente svetovno priznanih proizvajalce kot je Philips ter SIQ potrdilo o skladnosti, mikrobiološki testi pa so dodatno opravljeni pri NLZOH>NLZOH testi

PRENOSNA IN DVONIVOJSKA - 9000 ur delovanja, kar pomeni, da če svetilko uporabljamo 1 uro na dan > 24 let delovanja !

Svetilko lahko uporabljamo tudi mobilno – možnost dobave transportnega vozička

Prednosti uporabe uvClean svetilke:

UČINKOVITOST : svetilka ima jakost 95W, kar pomeni hitro in učinkovito razkuževanje > hkrati se razkužuje celoten prostor – površine, tla in najbolj pomembno ZRAK. 
ČASOVNA USTREZNOST : zaradi svoje moči 95W je prostor razkužen v zelo kratkem času > ( cca.50m2 >2-4 minute ) Kamor posveti svetloba je razkuženo, uniči se 99% vseh mikroorganizmov
PREPROSTA UPORABA : uvClean svetilka je zasnovana tako, da računalniško znanje ni potrebno, upravljamo z daljinskim upravljalnikom on/off. Enostavno izstopimo iz prostora ki ga želimo razkužiti ter pritisnemo tipko on.
NIZKI STROŠKI : uvClean svetilka ne potrebuje vzdrževanja ali servisov ter ima nizko energetsko porabo. Čas delovanja sijalke je 9000 ur ! Ker je preprosta za uporabo, ni potrebno najemanje servisov, prav tako ni nabave razkužilnih sredstev, razkužujete sami v sklopu rednega čiščenja ali po potrebi 
OKOLJU PRIJAZNO : uvClean dezinfekcija deluje na fizikalnem nivoju in NE kemičnem, zato ni škodljivih kemikalij ali strupov. Polega navedenega ima leseno ohišjem ki pripomore k ohranjanju okolja ( trajnostno )
SKLADIŠČENJE : enostavno jo umestimo v prostor, saj je oblikovana tako, da je zaščitni pokrov hkrati nivojski podstavek, ki ga uporabljamo po potrebi-nivojska dezinfekcija
PRENOSNA : svetilka je prenosna ( teža cca.7 kg ) zato lahko razkužujemo vse prostore, za lažjo uporabo smo razvili tudi transportni voziček na katerega enostavno pritrdimo svetilko.
Zaradi svoje učinkovitosti jo uporabljamo: ordinacije, domovi za starejše, šole, vrtci, zdravstveni domovi, lekarne, trgovine, športni centri, kozmetični in frizeski saloni, bazeni, pisarne…skratka povsod kjer je večja frekvenca ljudi.
Pomembno je, da ni potrebno dolgotrajno zapiranje objektov, zato lahko razkužujemo večkrat dnevno – po potrebi. 
Tudi, ko bo pandemija covid-19 premagana, jo bomo uporabljali za preprečevanje širjenja sezonskih bolezni kot so prehladi, gripe, angine, pljučnice, rotavirusi,..